Brichete de carbune

Brichetele din carbune sunt o solutie adecvata pentru folosirea in sobe de teracota, seminee, dar si in sobe traditionale, boilere sau centrale pe combustibil solid.

Brichetele sunt fabricate din carbune presat, genereaza foarte putina cenusa in comparatie cu alte solutii si au emisii scazute. Puterea calorica mare, de cca 5300 kWh/kg/cca 4500 kcal/kg, o durata de ardere mare, cu o falacara placuta vizual, care dureaza, aspecte especifice carbunelui, fac din brichetele de carbune o alegere excelenta.

Comparati puterea calorica a brichetelor din carbune si cu cea a diverselor esente de lemn, in tabelul alaturat.

Cu sub 1% emisii de sulf (adica un miros putin sesizabil) si cu o cenusa cec poate fi folosita ca fertilizator, cu un nececsar de depozitare cu pana la 25% mai mic decat al carbunelui brut si cu pana la 300% fata de lemn, brichetele de lemn devin rapid o alegere preferata a clientilor.

Se recomanda a se depozita in incaperi cu o ventilatie buna, departe de surse de caldura, cu distantare, pentru a se evita autoaprinderea.

Pentru aprinderea brichetelor de carbune se recomanda deschiderea completa a gurilor de ventilatie, iar dupa aprinderea lor, ajustati admisia de aer la cantitatea dorita.

Cum se aprind brichetele de carbune?

Daca umiditatea medie esre peste 20%, recomandam o aprindere „de jos in sus”, adica se face un foc puternic de lemne, apoi, pe patul de jar rezultat se adauga brichetele de carbune, in 2-3 etape, nu toate odata.

Daca avem un material foarte uscat, se poate folosi si aprinderea „de sus in jos”, anume se pune un pat de brichete la baza sobei, apoi peste ele se face un foc de lemne puternic. Aceasta metoda duce la o ardere indelungata a brichetelor.

De asemenea, brichetele de carbune se mai pot aprinde si cu ajutorul brichetelor de rumegus.

Care brichete de carbune sunt mai bune, cele de tip ou sau cele hexagon?

Cele de tip hexagon sunt mai eficiente prin prisma faptului ca au o masa mai amre de material, cu mai mult liant, care arde si, datorita faptului ca au o gaura la mijloc, se usuca si se aprind mai usor.

Unde se pot folosi brichetele de carbune?

Se pot folosi in boilere, sobe de teracota, termoseminee, seminee inchise, centrale cu combustibili solizi, termocentrale.

…brichetele de carbune miros?

Mirosul este slab, pentru ca in compozitia brichetelor intra oidul de calciu care neutralizeaza mirosul de sulf. Miros mai putin decat carbunele brut.

Cat timp ard brichetele de carbune?

Sunt multe variabile la mijloc, de la tipul sobei, metoda de aprindere etc, dar in conditii ideala, brichetele pot arde pana la 10 ore.

Doresti sa discutam despre produsele noastre?

Suna acum la (004)0722-651.700 si vezi cat te costa si in cat timp iti putem livra!

Item added to cart.
0 items - $0.00